Konu
:
Bademli Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Baklava Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Baklava Tarifi
Bademli Baklava Tarifi
8 baklava yufkası
400 gr tereyağ
1 su bardağı su
2 su bardağı badem (çekilmiş)
300 gr şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
8 baklava yufkasını yırtmamaya dikkat ederek, baklavayı pişireceğiniz tepsinin boyutlarında kesiniz
Bir parçayı tepsiye yerleştirdikten sonra, üstüne bir fırçayla eritilmiş tereyağı sürüp, bademin 1/8'ini elden geldiğince eşit biçimde serpiniz
Aynı işlemi kalan y yufka için de tekrarlayınız
Ancak, sonuncu yufkanın üstüne badem serpmeyip kalan tereyağından dökünüz
Tepsideki yufkaları çok keskin bir bıçakla küçük dörtgenler halinde kesiniz
Orta sıcaklıkta (180°C) fırında bir saat, üstü hafifçe kahverengileşinceye kadar pişiriniz
Şurubu için, şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencerede 15 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız
Bir kenara alarak ısınmasını bekleyiniz
Baklavayı fırından aldıktan sonra üstüne çok az eritilmiş tereyağı sürerek on dakika bir kenarda bekletiniz
Şurubunu dökerek ılınmaya bırakınız
En az 12 saat sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul