10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gülsulu Kesme Muhallebi Tarifi
Gülsulu Kesme Muhallebi Tarifi
2 kg (10 su bardağı) süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı pirinç unu
kahve kaşığının ucuyla tuz
200 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
2 çorba kaşığı gülsuyu
Büyükçe bir tencereye 9 su bardağı süt, toz şeker ve tuzu koyup, karıştırarak kaynatınız
Orta boy bir kaba nişastayı ve pirinç ununu koyunuz Kalan 1 su bardağı sütü azar azar katarak karıştırıp, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz Bu karışımı, kaynamakta olan süte azar azar katınız Tencereyi tahta bir kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırarak 30-40 dakika, muhallebi iyice koyulaşıp, kaynayarak göz göz olana kadar pişiriniz (Muhallebinin pişme kıvamını anlamak için, bir tatlı kaşığı muhallebiyi bir tabağa koyunuz Soğuduktan sonra tabağı ters çeviriniz Parmakla itildiğinde muhallebi tabağa yapışmadan ayrılıyorsa, istenen kıvama gelmiş demektir )
Tencereyi ateşten alıp, koyulaşmış muıhallebiyi yüksek kenarlı bir tepsiye 2,5 cm kalınlığında dökünüz Tepsiyi 5-6 saat bir kenarda (beklettikten sonra, önce gül suyunu, sonra pudra şekerini serpip, bir bıçakla iri dilimler halinde keserek servis ediniz
|
|
|