Konu
:
Üzümlü Hindistancevizli Bisküvi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Hindistancevizli Bisküvi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Hindistancevizli Bisküvi Tarifi
4 bardak un
1 paket margarin
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 bardak kuru üzüm
1 çay kaşığı kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi
1 fincan hindistancevizi
2 adet yumurta
Derince bir kabın içine 4 su bardağı un ve 1 su bardağı pudra şekeri konarak iyice birbirine karıştırılır
Daha sonra şekerli unun üzerine 2 yumurta kırılır
Kabın içindeki malzeme bir müddet yoğrulur
Elde edilen karışıma margarin, hindistancevizi, vanilya, limonun kabuğu, kuru üzüm ve kabartma tozu eklenir
Böylece bütün malzemenin katılmasıyla elde edilen hamur bir süre yoğrulur
Fırın tepsisi yağlanmaz
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, birbirine çok yaklaşmamasına dikkat etmek şartıyla tepsiye dizilir
Tepsi orta hararetteki fırına sürülerek, bisküviler 20-25 dakika altı pembeleşinceye kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul