Konu
:
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
2 Su B
Söke Un
1 Su B
Mısır Unu
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Sulu Yoğurt
1 Çay B
Toz Badem
Yarım Limon
1 Çay K
Karbonat
Şerbeti İçin:
2,5 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Bal
Dondurma
Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın
Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın
Yoğurdu bir kaba alın
Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın
Karıştırma kabına ilave edin
Bademi de ekleyip iyice karıştırın
Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun
Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin
Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın
1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin
İyice kızdırılmış yağda kızartın
Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın
Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın
Üzerine yeşil fıstık serpin
Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul