Yalnız Mesajı Göster

Cariye Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cariye Tatlısı Tarifi



25 su bardağı un

150 gr tereyağı

2/3 bardak pudra şekeri

Yarım bardak bardak toz badem

1 paket kabartma tozu

1 yumurta küçük boy,

1 yemek kaşığı antepfıstığı

1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

150 gr frambuaz

Derin bir cam kasenin içine sırasıyla un, yumurta, şeker, badem, pudra şekeri ve tereyağını koyup yoğurun

Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın Açtığınız hamuru 2cm X 2 cm lik kare kalıplarda veya arzu ettiğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin ve tereyağı ile yağladığınız bir tepsiye yerleştirin Üzerlerine yeşil antepfıstığı serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin Bir tencereye suyu koyun, şekeri ve frambuazı ilave edip 6-7 dakika kaynatın Tatlılar piştiğinde şerbetini sıcak olarak döküp şerbetin çekmesini sağlayın ve süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla