Konu
:
Cariye Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cariye Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cariye Tatlısı Tarifi
2
5 su bardağı un
150 gr
tereyağı
2/3 bardak pudra şekeri
Yarım bardak bardak toz badem
1 paket kabartma tozu
1 yumurta küçük boy,
1 yemek kaşığı antepfıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
150 gr
frambuaz
Derin bir cam kasenin içine sırasıyla un, yumurta, şeker, badem, pudra şekeri ve tereyağını koyup yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın
Açtığınız hamuru 2cm X 2 cm lik kare kalıplarda veya arzu ettiğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin ve tereyağı ile yağladığınız bir tepsiye yerleştirin
Üzerlerine yeşil antepfıstığı serpin
180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
Bir tencereye suyu koyun, şekeri ve frambuazı ilave edip 6-7 dakika kaynatın
Tatlılar piştiğinde şerbetini sıcak olarak döküp şerbetin çekmesini sağlayın ve süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul