Yalnız Mesajı Göster

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

Malzeme:
4 su bardağı süt
60 gram badem içi
6 çorba kaşığı Tozşeker
Yarım su bardağı Bizim Mutfak Un
40 gram Teremyağ

Üzeri için :
1 kase Pişmaniye
isteğe göre toz antepfıstığı

Sütün yarısını badem içleriyle beraber blenderden geçirdikten sonra kalan sütle karıştırın Teremyağ'ı bir tencerede eritip unu ilave edin Kısık ateşte karıştırın Bademli sütü ekleyip birkaç taşım kaynatın Şekeri ekleyip erimesini sağlayın Ocaktan alın, kaselere paylaştırın Soğuyunca muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına aktarın İsteğe göre pişmaniye ve toz antepfıstığı ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla