Yalnız Mesajı Göster

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

Özel misafirlerinize özel bir tatlı: bademli muhallebi… Kolayca hazırlayıp istediğiniz şekli verin, bademli muhallebinin hafif tadıyla misafirlerinizin damak tadına hitap edin!

Malzemeler,
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (125 gram)
1 paket vanilya
1 çay bardağı file badem



Hazırlanışı,
File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin
Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin
Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin
Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin
Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın
İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin
Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın

Püf Noktası: Muhallebinin kalıptan kolayca çıkması için, kalıpları hafifçe ıslatın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla