Yalnız Mesajı Göster

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

150 gr badem (kaynar suda haşlanıp, zarları soyulmuş)
2250 gr (11 su bardağı) süt
50 gr pirinç unu
50 gr nişasta
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker

Bademleri, ceviz çekme makinasmdan geçiriniz Elektrikli karıştırıcının içine, 1 su bardağı süt ile çekilmiş bademleri koyup kapağını kapatarak, 5 dakika karıştırınız Sütlü (bademi karıştırmadan bir kaseye boşaltarak bir kenara bırakınız
Küçük bir kaba, pirinç unu ve nişastayı koyunuz Kaba azar azar 1 su bardağı süt dökünüz Sürekli karıştırarak, pürtüksüz bir karışım elde ediniz
Büyükçe bir tencereye kalan 9 su bardağı sütü ve şekeri koyup, arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca kasedeki sütlü bademi, karıştırarak ekleyiniz Sonra, küçük kaptaki nişastalı karışımı, azar azar yedirerek tencereye ekleyiniz
Mulhallebiyi 5-6 dakika, boza kıvamına gelene kadar, pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, muhallebiyi kaselere boşaltınız Serin bir yerde soğuttuktan sonra servis ediniz

Not: Elektrikli karıştırıcınız yoksa, bademli muhallebiyi bademleri havanda iyice dövüp, kevgirden geçirdikten sonra 1 su bardağı sütle iyice karıştırıp, bekleterek de hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla