Konu
:
Bademli Pare Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Pare Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Pare Tatlısı Tarifi
4 bardak un
2/3 bardak toz şeker
1 paket margarin
1 bardak toz badem
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
30-35 adet badem
1 tatlı kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı soğuk su
1/4 limon suyu
Oval bir kaba 4 bardak un koyun
Unun ortasını elinizle açın ve 1 bardak toz bademi koyun
Üzerine 1 paket kabartma tozu koyun
2 adet yumurta kırın
2/3 bardak toz şeker ve 1 paket margarin ilave edin
Hamuru öncelikle ortasından başlayarak kenarlarına doğru yoğurmaya başlayın
Hamur toplanıncaya kadar yoğurmaya devam edin
Toplanmaya başlayınca hamuru bir tezgâhın üzerine alın ve yaklaşık 1 dakika kadar yoğurun
Bu sürenin sonunda hamuru iki eşit parçaya bölün
Parçalardan birini elinizle yuvarlayarak uzunca bir rulo haline getirin
Aynı işlemi diğer parçaya da uygulayın
Ve iki parça hamuru yan yana getirip, ceviz büyüklüğünde kesin
Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayın
Kesmiş olduğunuz parçaların her birini elinizin içiyle yuvarlayarak birbirlerine değmeyecek şekilde (aralarında bir hamurluk mesafe kalacak) tepsiye dizin
Bu ufak parçaların her birinin üzerine birer tane bademi koyun ve elinizle hafifçe bastırarak bademleri hamura gömün
Tepsiyi önceden 180 derece ısıttığınız fırına verin
Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun
İçerisine 3 bardak şeker ilave edin
1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın
Tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın
Ve tencereyi kaynamaya bırakın
20 dakika boyunca pişirdiğiniz badem pareleri fırından çıkarın
Üzerlerine kaynamakta olan şerbetin tamamını kepçeyi tepsinin üzerinde gezdirerek dökün
Soğuduktan sonra üzerlerine antepfıstığı serperek servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul