Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Fındık Pare

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Fındık Pare



Malzemeler:
200 gr tereyağı
4 adet yumurta (1tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 adet şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbetin için kullanılacak tüm malzemeleri tencereye alın tüm şeker eriyene kadar harlı ateşte karıştırarak pişirin
Şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyun ekleyin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın
1- Oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağını, kabartma tozunu, toz şekeri, 3 yumurtanın tamamını, 1 yumurtanın akın, çekilmiş fındık içini, vanilin ve unu yoğurma kabına alın
2- Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun Kıvama gelen hamuru kendini toplaması için 5-10 dakika dinlendirin Cevizden büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin ve fırın tepsisine dizin
3- Üzerlerine yumurta sürerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirin
4- Fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin
5- Şerbetini çekip tamamen soğuyunca her servis tabağına 2 adet fındıkpare 1 dilim Carte dOr Maraş Kesme Dondurma koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla