Konu
:
Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi
Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi
1/2 kg taze çilek (yıkanıp ayıklanmış ve kıyılmış)
3 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
1/4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı acı krema
Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpınız
Kaseyi yarısına kadar sıcak su ile dolu olan bir tencereye koyup, ağır ateşte devamlı çırparak karışım koyulaşıncaya kadar (çırpma telini kaldırdığınızda, kurdelemsi bir akış sağlayana kadar) pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp içinden kaseyi çıkarıp soğumaya bırakınız
Yumurta aklarını bir başka orta boy kasede kabarana kadar çırpıp bir kenara koyunuz
Üçüncü bir kasede de kremayı kabarana kadar, çırpınız
Madeni bir kaşıkla kremayı ve çilekleri soğumuş olan yumurta ve şeker karışımına aktarıp iyice karıştırdıktan sonra, çırpılmış yumurta aklarını yavaşça ekleyiniz
Karışımı soğuk bir servis kabına aktarıp buzdolabında 3 saat soğutunuz
Servis etmeden önce iyice karıştırınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul