Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi



Kremalı Çilek Tatlısı Tarifi

1/2 kg taze çilek (yıkanıp ayıklanmış ve kıyılmış)
3 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
1/4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı acı krema

Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpınız Kaseyi yarısına kadar sıcak su ile dolu olan bir tencereye koyup, ağır ateşte devamlı çırparak karışım koyulaşıncaya kadar (çırpma telini kaldırdığınızda, kurdelemsi bir akış sağlayana kadar) pişiriniz Tencereyi ateşten alıp içinden kaseyi çıkarıp soğumaya bırakınız
Yumurta aklarını bir başka orta boy kasede kabarana kadar çırpıp bir kenara koyunuz Üçüncü bir kasede de kremayı kabarana kadar, çırpınız Madeni bir kaşıkla kremayı ve çilekleri soğumuş olan yumurta ve şeker karışımına aktarıp iyice karıştırdıktan sonra, çırpılmış yumurta aklarını yavaşça ekleyiniz
Karışımı soğuk bir servis kabına aktarıp buzdolabında 3 saat soğutunuz Servis etmeden önce iyice karıştırınız

Alıntı Yaparak Cevapla