Konu
:
Hintpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hintpare Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hintpare Tarifi
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 bardak hindistancevizi
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1/4 limon
Oval bir kaba 2 bardak un koyun
Unun ortasını açarak içine yarım bardak şeker, 1 bardak çekilmiş hindistancevizi, yarım paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta ve yarım paket margarin koyun
Kabın içerisindeki tüm malzemeyi elinizle yoğurun
Hamur toplanmaya başladığında tezgâhın üzerine alın
Hamuru tezgâha bastırarak iki elinizle yuvarlayarak inceltip uzun bir şerit haline getirin
Tezgâhın üzerine yaklaşık yarım bardak çekilmiş hindistancevizi serpin
Hamuru hindistancevizinin üzerinde yuvarlayarak hamurun tüm yüzeyini hindistancevizine bulayın
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar elde edecek biçimde kesin
Fırın tepsisini bir miktar margarin ile yağlayın
Kestiğiniz hamur parçalarını elinizle şekillendirerek birbirine değmeyecek biçimde tepsiye yan yana koyun
Hamurları dizme işlemi bittikten sonra tepsiyi 175 derecede ısıtılmış fırına verin ve 25 dakika pişmeye bırakın
Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için bir tencereye 1
5 bardak soğuk su koyun
Şerbetin şekerlenmemesi için suyun tam ortasına 1
5 bardak toz şeker ilave edin
Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içerisinde bırakın ve kaynatın
Kaynadıktan sonra şerbetin altını kapayıp, ılıklaşmasını bekleyin
Üzeri kızarmış tatlıyı fırından çıkarın
Ilıyan şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökün
Tatlının şerbeti tamamen emmesini bekleyin
Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul