Konu
:
Kaymaklı Tel Kadayıfı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Tel Kadayıfı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Tel Kadayıfı Tarifi
Kaymaklı Tel Kadayıfı Tarifi
1,280 kilogram kadayıfın içindeki hamur parçalarını ayırınız
Tel olan kısmını kenarlı ve dibi yağlı tepsiye sıkıştırmadan yayarak mangalın ortasına bir kiremit, bir de sacayak koyarak tepsiyi üzerine oturtunuz
Arasıra oynatarak kızartınız
Bıçağın ucu ile kenarından kaldırıp kızardığı anlaşılınca tepsinin içine bir kapak koyarak bastırınız, yağını tamamen süzerek kadayıfı tekrar tepsiye kaydırarak kızarmamış tarafını da kızartınız
1,280 kilogram şekerle soğuk olarak üzerine gezdiriniz
Soğuduktan sonra keskin bıçak ile ortasından kesip açılmış olan kaymakları, koyulaştırılmış ve soğutulmuş şekere bulayıp üstüne dizmek gerekir
Sonra diğer parçasını çevirmelidir
Eğer düzenli olmasını istiyorsanız her iki parçanın birbirine eşit olarak dörtgen ya da dikdörtgen şeklinde kenarlarını düzeltip, kaymağı da arasına döşeyip tabağa alınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul