Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Çikolatalı Dutlu Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Çikolatalı Dutlu Pasta Tarifi



185 gram sade bisküvi

80 gram margarin (eritilmiş)

3 çay kaşıgı jöle

2 yemek kaşıgı su

500 gram labne peyniri

2 su bardagı süt

300 ml krema

150 gram beyaz çikolata (eritilmiş)

250 gram siyah dut

Bisküvileri ufalayın Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın Üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin Jöleyi suyla birlikte kısık ateşte eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın Süt ve labne peynirini mikserle çırpın Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyin Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştırın Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında soğuttuğunuz bisküvi tabanının üzerine döküp üzerini düzeltin Üzerini streç folyo ile tekrar kapatıp buzdolabında bir gece bekletin Pastanın üzerini dutlarla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla