Konu
:
Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler:
Yarım paket margarin (125 gr)
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
tarçın ve file badem
Dilim başına:
1 top Carte dOr Classic Antep fıstık Bitter Çikolata Karamel Parçalı Kaymak
Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede margarini eritin
Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaştırmadan kokusu çıkana kadar kavurun
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin
Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın
3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle daha koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın ve borcama dökün
5- Tatlı soğuyunca tarçın ve file badem ile süsleyin
6- 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyin ve dilim başına 1 top dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul