Konu
:
Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi
HAFİF VE SAĞLIKLI BAYRAM TATLISI
MALZEMELER
200 gram taze kayısı veya günkurusu
100 gram hurma
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
2 tatlı kaşığı toz tarçın
100 gram kavrulmamış badem
1 litre süt
8 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Kayısı ve hurmaları iri parçalar halinde doğrayıp iki bardak su, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve tarçın ile blendırdan geçirin
Soğuk süt, su, nişasta ve vanilyayı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Ilındıktan sonra tatlandırıcınızı ekleyin
Meyveli karışımı tepsiye yayıp üzerine iri kırılmış kavrulmamış bademleri serpiştirin
Üzerine muhallebiyi ekleyin
Buzdolabında bir gece dinlendirin
Üzerine badem ve toz tarçın serperek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul