Yalnız Mesajı Göster

Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hafif Ve Sağlıklı Bayram Tatlısı Tarifi



HAFİF VE SAĞLIKLI BAYRAM TATLISI

MALZEMELER
200 gram taze kayısı veya günkurusu
100 gram hurma
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
2 tatlı kaşığı toz tarçın
100 gram kavrulmamış badem
1 litre süt
8 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya

YAPILIŞI
Kayısı ve hurmaları iri parçalar halinde doğrayıp iki bardak su, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu ve tarçın ile blendırdan geçirin Soğuk süt, su, nişasta ve vanilyayı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın Ilındıktan sonra tatlandırıcınızı ekleyin Meyveli karışımı tepsiye yayıp üzerine iri kırılmış kavrulmamış bademleri serpiştirin Üzerine muhallebiyi ekleyin Buzdolabında bir gece dinlendirin Üzerine badem ve toz tarçın serperek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla