Yalnız Mesajı Göster

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli İncir Tatlısı Tarifi



Cevizli İncir Tatlısı Tarifi

500 gr kuru incir

200 gr ceviz içi

300 gr toz şeker

150 gr kaymak

İncirleri ılık suyun içinde 15-20 bekletip yumuşatalım

Sap kısmını kopartıp nişastasını iyice yıkayalım

Parmağımızı yavaşça üstteki delik kısımdan sokarak incirlerin içini genişletelim

Ceviz parçalarını bu delikten aldığı kadar doldurup sap kısmı altta kalacak şekilde ısıya dayanıklı bir tepsiye dizelim

İncirlerin tepsiyi sıkı sıkı doldurması lazım yoksa pişerken içleri boşalır

Şekeri de incirlerin üzerine serpelim 1 su bardağı da ilave edip tatlımızı ocağın üzerinde biraz pişirdikten sonra ağzını açıp önceden ısıtılmış fırında üzeri birazcık renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkartalım

Soğuduktan sonra bir parça kaymak ile ikram edelim

Alıntı Yaparak Cevapla