Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Mus Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Mus Pasta Tarifi



6 adet yumurta

1 su bardagı pudra şekeri

3 yemek kaşıgı kakao

2 yemek kaşıgı mısır unu

150 gram bitter çikolata (eritilmiş)

1 yemek kaşıgı su

1 yemek kaşıgı kahve (granül)

Yarım su bardagı krema

450 gram bitter çikolata

2 tatlı kaşıgı kakao

Yeteri kadar antepfıstığı

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını şekerle çırpın Karışımı büyük bir kaseye alın, Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin Yumurta aklarını mikserle çırpın Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın 180 derece fırında 15 dakika pişirin Soğuması için ızgara telinin üzerine alın 23 cm çapındaki bir kalıbı yağlayın Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin Kalıbın dibine yerleştirin Kahveyi sıcak suda eritin Soğumasını bekleyin Kremayla kahveyi mikserle çırpın Çikolatanın içine katın Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün Hzırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin Pasta servis tabağına ters çevirip alın Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla