Konu
:
Portakallı Uludağ Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Uludağ Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Uludağ Pastası Tarifi
KAKAOLU MUHALLEBİSİ:
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN:
1 paket kakaolu bisküvi
1 kahve fincanı ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
SOS MALZEMESİ:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
Kakaolu muhallebinin tüm malzemelerini orta ısıdaki ocakta karıştırarak top top olmadan pişirelim
Kaynayıp kıvama gelince ateşten alalım, iki üç dakika kadar mikserle çırpıp bekletelim
Diğer tarafta bisküvileri ufak parçalara ayırarak içine ceviz ve portakal kabuğu rendesi ekleyip iyice karıştıralım
Bu karışıma çikolatalı muhallebiyi de ilave ederek bir hamur elde edelim
Dilediğimiz bir kabın dibine yağlı kâğıt yayalım
Hazırlamış olduğumuz hamuru bu yağlı kâğıdın üzerine dökelim
Buzlukta iki üç saat beklettikten sonra dolabın alt kısmına alalım
Sos malzemelerini karıştırıp kıvamlı bir sos yapalım ve ılınmasını bekleyin
Kalıptan ters olarak servis tabağına alacağımız pastamızın üzerini bu sosla kaplayarak üzerindeki sos tamamen donuncaya kadar buzdolabında bekletelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul