Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Jöleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Jöleli Pasta Tarifi



Meyveli Jöleli Pasta Tarifi

MALZEMESİ

Keki için:
3 Yumurta
3 Kahve fincanı toz şeker
2,5 Kahve fincanı un

JÖLESİNİN MALZEMESİ
1 Su bardağı şeker
1 Bardak su
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Bardak meyve suyu
1 Adet yaprak jelatin

YAPILIŞI
1 Bir fincan şekerle yumurta aklarını, karıştırıcı ile, yoğurt kıvamında çarpınız
2 İki kahve fincanı şekerle yumurta sarılarını, yarım yumurta kabuğu ölçüsünde 2 ölçü su ile çarpınız
3 Karbonatla elenmiş 2,5 kahve fincanı unu ilâve ediniz
4 Yumurta akları ilâve ederek karıştırınız
5 Yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltınız
6 Orta hararetli fırında pişiriniz
7 Soğuduktan sonra servis tabağına alınız ve üstünü istediğiniz meyve ile doşeyiniz (Çilek, muz, portakal vs)

JÖLENİN YAPILIŞI
1 Pasta hangi meyveyle yapılacaksa o meyvenin suyunu çıkarınız
2 Öteki malzemeleri ilâve ediniz
3 Karıştırarak 1 - 2 dakika kaynatınız, ıslatılmış jelatini ilâve ederek eriyene kadar karıştırınız
4 Üzerine dökünüz
5 Buzdolabında dinlendiriniz

Not: Bu pasta hazır jöle ile de yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla