Konu
:
Fındıklı Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Tel Kadayıf
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Tel Kadayıf
Lezzeti şerbetle tamamlanan tel kadayıf tatlısı fındık ile süslenerek farklı bir lezzet yaratıyor
Nelere ihtiyacımız var?
500 gr
Kadayıf
2 su bardağı iri dövülmüş fındık içi
4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet
Nasıl yapıyoruz?
Kadayıfları bir bez üzerinde hafif su serperek nemlendirin
Kadayıfı iki eşit miktara bölüp yağlanmış tepsiye bastırarak kadayıfın bir yarısını döşeyin, üzerine fındık içi ekleyin
Tekrar bir parça kadayıf koyarak üzerini iyice bastırın
Hafif eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine dökün
Orta ayar fırında kadayıflar kızarana dek pişirin
Hazırlanan şerbeti ılık haldeyken soğumuş kadayıfın üzerine dökün
Kadayıfların üzerini süt kaymağıyla süsleyip üzerlerine bir adet fındık koyun
Şerbeti çekince servis edin
Hazırlayan: Adnan Şahin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul