Konu
:
Elma Tatlısı Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Elma Tatlısı Tarifi ( Fransa )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Tatlısı Tarifi ( Fransa )
Elma Tatlısı Tarifi ( fransa )
Gereçler:
225 gr pudra şekeri
150 gr elma suyu
150 gr su
2 yemek kaşığı zencefil şurubu (Zencefili kaynatıp suyunu alın, ya da zencefilli gazoz kullanabilirsiniz)
Bir parça limon kabuğu
900 gr elma
50 gr kuru üzüm
50 gr zencefil
Ustü için:
150 gr krema
18-20 cm
çapındaki bir kek kalıbının dibine alüminyum kağıt döşeyip fırça ile çok az zeytinyağı sürerek yağlayın
Şekeri elma suyu ve suda eritin
Zencefil şurubunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaynatın
Elmaları yıkayıp ortalarını temizleyin
İnce ince dilerek şuruba ekleyin
Üstünü kapatmadan yavaş yavaş, elmalar saydam bir görünüm alana dek kaynatın
Elma dilimlerinin parçalanmamasına özen göstererek arada karıştırın
Elma dilimleri pişince, şuruptan alıp, süzgeçli bir kepçede süzerek, kalıbın dibine kat kat dizin
Her elma katının üzerine üzümleri yerleştirin ve toz zencefili serpiştirin
Tüm elmaları yerleştirdikten sonra, kalıbın ağzını kapatacak büyüklükte ağır ve zeytinyağı sürülmüş tabağı kalıbın üstüne yerleştirin
Buzdolabında, bir gece bırakarak dondurun
Servisini yapmak için, üstüne kapattığınız tabağın yerine bir servis tabağı kapatın ve kalıpla birlikte altüst olarak çevirin
Dikkatle kalıbı ve alüminyum kağıdı çıkarın
Elmaların üstünü kremayı torbadan sıkarak süsleyin ve zencefil tozu serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul