Konu
:
Portakallı Krem Karamel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Krem Karamel Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Krem Karamel Tarifi
Portakallı Krem Karamel Tarifi
Karamel için:
100 gr pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
Portakal Kremi için:
1 portakalın kabuğunun rendesi
300 gr taze portakal suyu
3 yumurta
40 gr pudra şekeri
Portakal kabuğu rendesini portakal suyunun içine atarak hafif ateşte yumuşatın
4 adet 100 gr'lık küçük kalıbı fırına koyarak, karamelin çabuk donmasını önlemek için ısıtın
Şeker ile suyu bir kap içinde hafif ateşe koyun ve şeker eriyip, şurup olana dek arada karıştırın
Kaynamaya başlayınca karıştırmayı kesin ve tatlı bir renk alana dek kaynatın
Ellerinizin kızgın kalıplardan yanmasını önlemek için fırın eldiveni giyerek ısınması için fırına koyduğunuz kalıpları fırından çıkarın
Karamelden her birinin içine koyarak kalıplara tam yayılması için, kalıpları elinizde her tarafına karamel bulaşacak biçimde çevirin
Karamel çabuk sertleşeceğinden bu işlemi çok çabuk yapmalısınız
Yumurtalarla şekeri hafif ve köpüklü olana dek çırpın
Hazırlanan kalıplara döküp, içinde 2,5 cm
yüksekliğe kadar su bulunan derin tepsiye kalıpları oturtun
Üzerlerine alüminyum kağıt örterek önceden ısıtılmış fırında katılaşa-na dek pişirdikten sonra fırından çıkarın
İyice donmasını bekleyin
Her kalıbı ayrı bir servis tabağına çevirin
Üstlerine karamelden dökün
Eriyen karamel nefis bir lezzet ve çok hoş bir görünüm vererek aşağı doğru süzülecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul