Konu
:
Fındıklı Baklava Tarifi ( Samsun )
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Baklava Tarifi ( Samsun )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Baklava Tarifi ( Samsun )
Fındıklı Baklava Tarifi ( Samsun )
1 paket hazır baklava yufkası
250 g sıvı yağ
250 g tereyağı
500 g fındık
Şerbeti için:
1 litre su
1 kg toz şeker
birkaç damla limon
Marketlerde kolayca bulabileceğiniz hazır yufka paketlerinin üstündeki talimatları takip edebileceğiniz gibi yazacağım yöntemden de memnun kalmanızı dilerim
Yağladığınız fırın tepsisine yufkaları dikkatlice serin
Her üç katta bir, fazla olmamak şartıyla sıvı yağı gezdirin
Her on beş katta bir, rondoda kalınca çektiğiniz fındık parçalarını döşeyin
Son yufkayı da serdikten sonra, tercihinize göre; baklava, kare veya dikdörtgen şekilde dilimleyin
Erittiğiniz tereyağını eşit şekilde olmasına dikkat ederek üzerinde gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin
Bir tencerede suyla şekeri karıştırarak kaynatın
Kaynayan şerbete birkaç damla limon ekleyin
Birkaç dakika ılımasını beklediğiniz sıcak şerbeti, soğuk baklavaya dökün
Soğuyunca servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul