Konu
:
Kremler Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremler Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremler Tarifi
Kremler Tarifi
Kremlere konan yumurta sarıları o kremdeki diğer maddelerin birbirine bağlantılarını sağlar
1 litre sütten yapılan kremler, 8 adet yumurta sarısı yeterlidir
Kremin biraz katı olması isteniyorsa az miktarda un, nişasta ilâve edilmelidir
Pasta içine konan kremlere daima koyultucu bir un veya nişasta konması gerekir
Bavarua ve dondurma yaparken kullanılan krem anglez her bir litre süte 6 veya 8 yumurta sarısı karıştırarak yapılmalıdır
Bunların sulu olmamaları için yumurta sarılarından başka 20 gr
un veya diğer koyultucu madde karıştırılmalıdır
Teknik yönü itibariyle krem yapılırken süt ve aroma yani, koku veren esans vanilya ve benzeri ateşte kaynatılırken diğer taraftan bir kap içinde yumurta ve şeker çarpılmalı
Bu karışıma, kaynatılan sütten biraz dökülüp, kuvvetlice çarpmalı ve
devam
etmeli
Kap, ateşin üstüne oturtulmak, tahta kaşık ile krem koyulaşıncaya kadar karıştırılmalı ve pişirmeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul