Yalnız Mesajı Göster

Kremler Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremler Tarifi



Kremler Tarifi

Kremlere konan yumurta sarıları o kremdeki diğer maddelerin birbirine bağlantılarını sağlar
1 litre sütten yapılan kremler, 8 adet yumurta sarısı yeterlidir
Kremin biraz katı olması isteniyorsa az miktarda un, nişasta ilâve edilmelidir
Pasta içine konan kremlere daima koyultucu bir un veya nişasta konması gerekir
Bavarua ve dondurma yaparken kullanılan krem anglez her bir litre süte 6 veya 8 yumurta sarısı karıştırarak yapılmalıdır
Bunların sulu olmamaları için yumurta sarılarından başka 20 gr un veya diğer koyultucu madde karıştırılmalıdır
Teknik yönü itibariyle krem yapılırken süt ve aroma yani, koku veren esans vanilya ve benzeri ateşte kaynatılırken diğer taraftan bir kap içinde yumurta ve şeker çarpılmalı Bu karışıma, kaynatılan sütten biraz dökülüp, kuvvetlice çarpmalı ve devam etmeli Kap, ateşin üstüne oturtulmak, tahta kaşık ile krem koyulaşıncaya kadar karıştırılmalı ve pişirmeli

Alıntı Yaparak Cevapla