Konu
:
Mandalina Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Peltesi Tarifi
1 kilo mandalina
1 çay bardağı şeker
1 limon
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın
Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın
Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın
Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin
Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin
Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın
Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın
Üzerine de mandalina peltesini sezdirin
Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın
Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul