Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Peltesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Peltesi Tarifi



1 kilo mandalina

1 çay bardağı şeker

1 limon

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Kreması için:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

4 çorba kaşığı şeker

Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın Üzerine de mandalina peltesini sezdirin Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla