Konu
:
Şambali Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şambali Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Şambali Tarifi
Şambali Tatlısı Tarifi
Malzemeler
hamur malzemesi:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 bardak ayıklanmış dövülmüş badem içi
1 paket kabartma tozu
şerbet malzemesi:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üzerini süslemek için:
1 avuç ayıklanmış bütün badem içi
Yapılışı
Önce 4 bardak su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz
Şerbet 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan indiriyoruz
Yoğurt ve pudra şekerini derince bir kapta karıştırarak hamur hazırlamaya başlıyoruz
Sırayla irmik, un, dövülmüş badem içi ve kabartma tozunu karıştırarak koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz
Yağlanmış tepsiye hamurumuzu yayarak döküyoruz ve üzerine istediğimiz şekilde bütün bademleri süsleyerek diziyoruz
Şamabalını 170°C ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
Tatlımız fırından çıkarıp birkaç dakika bekleterek ılık şerbeti, sıcak tatlının üzerine döküyoruz
Tepsinin üzerini bir süre kapatarak, tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz
Şambalımız soğuyunca dilim dilim servis ediyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul