Yalnız Mesajı Göster

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tatlısı Tarifi

Malzemeler

hamur malzemesi:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 bardak ayıklanmış dövülmüş badem içi
1 paket kabartma tozu

şerbet malzemesi:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üzerini süslemek için:
1 avuç ayıklanmış bütün badem içi



Yapılışı
Önce 4 bardak su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz Şerbet 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan indiriyoruz Yoğurt ve pudra şekerini derince bir kapta karıştırarak hamur hazırlamaya başlıyoruz Sırayla irmik, un, dövülmüş badem içi ve kabartma tozunu karıştırarak koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz Yağlanmış tepsiye hamurumuzu yayarak döküyoruz ve üzerine istediğimiz şekilde bütün bademleri süsleyerek diziyoruz Şamabalını 170°C ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz Tatlımız fırından çıkarıp birkaç dakika bekleterek ılık şerbeti, sıcak tatlının üzerine döküyoruz Tepsinin üzerini bir süre kapatarak, tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz Şambalımız soğuyunca dilim dilim servis ediyoruz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla