Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi



1 paket SANA

1 su bardağı ılık süt

1 yumurta (sarısı üzerine )

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş

1 kaşık sana hamur işi Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra Teremyağ tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır

Alıntı Yaparak Cevapla