Konu
:
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
1 paket SANA
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş
1 kaşık sana hamur işi Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra Teremyağ tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır
Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır
Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır
Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır
Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul