10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaçina Tatlısı
Kaymaçina
Malzeme:
20 yumurta (Yumurtalar küçük boy ise, lütfen sütü biraz kısın )
2 kg süt
1kg toz şeker
1 paket vanilya
Hepsi bu Ve inanın hiç yumurta kokusu olmuyor

Toz şekerden 1/2 su bardağı kadar kenara ayırın
Kabın içine şekeri koyun, yumurtaları kırın Mikser ile çırparak özdeşleştirin
Daha sonra, sütü yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek ilave edin
En son vanilyayı koyun
Diğer tarafta ayırdığınız, toz şekeri bir tavada kahverengi olana kadar yakın
Ocaktan alın ve çok az ılık su karıştırarak diğer malzemeye ilave edin
Sıcak yanmış şeker, soğuk malzemeye girdiğinde gene de topaklaşırsa, önemli değil
Sadece tepsiye dökerken, eşit olarak şeker parçalarını malzemenin içinde dağıtın
200 derece gibi sıcak fırına verin
(Tepsinin büyüklüğü, normal fırın tepsisi büyüklüğü olsun, malzeme çok sulu oluyor  ve ağzına kadar dolduracağınız için fırına verirken dökme ihtimali var, çok dikkat edin
Bu miktar iki fırın tepsisi içindir
Ara ara kontrol edin ve parmağınız ile hamura bakın, hamur kendini çekecektir
Ne zaman ki, krem karamel kıvamını yakaladınız   Çıkarın fırından
(Soğuk yenmesi tavsiye edilir)
|
|
|