Konu
:
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre
süt
1+1/3 su bardağı tozşeker
1+1/3 su bardağı irmik
Yarım
limon
un suyu
Yarım rendelenmiş
limon
kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Sütü tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, ocakta karıştırarak şekerin erimesini sağlayın
Sütüz fazla ısıtmadan irmiği ekleyin
Tahta bir kaşıkla, orta ateşte sürekli karıştırın
Koyulaşmaya başlayınca, yarım
limon
un suyunu ve rendelenmiş
limon
kabuğunu ilave edin
Son olarak da margarini ekleyin ve iyice karıştırın
Tencereyi ocaktan alın
25 cm çapında yuvarlak bir kalıbın içini streç veya alüminyum folyo ile kaplayın
Irmikli karışımı kalıba boşaltın
Buzdolabında 2-3 saat bekletip, donmasını sağlayın
Servis yapmadan önce, pastayı bir tabağa alm ve folyoyu çıkarın
Arzu ederseniz rendelenmiş
limon
kabuğu veya
limon
dilimleri ile süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul