Konu
:
Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi
Buğulama Üzüm Suflesi Tarifi
Gereçler:
300 gr taze üzüm püresi
40 gr tereyağı
40 gr un
Şeker
3 yumurta sarısı çırpılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yumurta akı
2 yemek kaşığı haşlanmış ortadan ayrılmış badem
Üzüm sosu
Tereyağını bir kap içinde ateş üzerinde eritip ateşten alarak unu katın
Taze üzüm püresini ekleyip tekrar ateş üzerine koyarak kaynama noktasına ulaştırın ve karıştırarak 3 dakika kaynatın
Az şeker koyarak kaynatın
Soğutup, azar azar yumurta sarılarını katıp, limon suyunu ekleyin
Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp yine çırparak karışıma katın
Hazırlanan sufle kabına döküp, bu kabı yarısına ulaşacak kadar su konulmuş fırın tepsisine koyarak 1 saat kadar fırında pişirin
Bu arada ikiye yarılmış bademleri hafif kavurun
Sufle hazır olunca, üzüm sosundan üzerine sürüp, bademleri serpiştirin ve hemen servisini yapın
Not: Bu tarif kuru üzüm ile de yapılabilir
Kuru üzümü püre haline getirip suyu ile birlikte 300 gr'a ulaştırın ve o şekilde kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul