Konu
:
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)
Hamuru:
1 kilogram un
Aldığı kadar su
Tuz
İÇİ:
2 su bardağı ceviz içi ya da peynir
Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur
Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur
Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir
Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür
Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul