Yalnız Mesajı Göster

Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)



Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)

Hamuru:

1 kilogram un

Aldığı kadar su

Tuz
İÇİ:

2 su bardağı ceviz içi ya da peynir

Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla