Konu
:
Labneli Pratik Künefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Labneli Pratik Künefe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Labneli Pratik Künefe Tarifi
Labneli Pratik Künefe Tarifi
500 gr
tel kadayıf
125 gr
pınar labne
125 gr
tereyağ
3 yemek kaşığı pekmez
üstüne fıstık ve kaymak
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
Kadayıf kesme tahtasının üstünde ufak ufak doğranır
2 yemek kaşığı tereyağıyla iyice ovularak yedirilir
Yuvarlak tepsi tereyağı ve pekmezle iyice ovulur
Yağlanmış kadayıfın yarısı eşit şekilde tepsiye serilir ve üzerine dondurucuda donmuş LABNE PEYNİR rendelenir
kalan kadayıfla peynirin üstü kapatırır ve elle iyice baştırılıp inceltilen kadayıfın üstüne küçük küçük kesilmiş tereyağı konulur
200 derecede iyice kızarttılan pratik künefe sıcakken üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet dökülür
üzeri fıstık ve kaymak ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul