Konu
:
Portakalli Pelte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakalli Pelte Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakalli Pelte Tarifi
Portakalli Pelte Tarifi
MALZEMELER
1 kilo sıkmalık portakal
buğday nişastası
şeker
200 gr tatlı badem
HAZIRLANIŞI
Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur
Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir
Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır
Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir
Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır
Bir iki defada böyle çevrildikten sonar portakalların içine doldurulur
Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur
Not:
Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir
Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul