Konu
:
Zerde Tarifi ( Safranbolu-Karabük )
Yalnız Mesajı Göster
Zerde Tarifi ( Safranbolu-Karabük )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zerde Tarifi ( Safranbolu-Karabük )
Zerde Tarifi ( Safranbolu-Karabük )
2 bardak pirinç
1 kg
toz şeker
1,5-2 fincan nişasta
Bir tutam karanfil
20-25 tane karanfil
6-7 tane damla sakızı
Yapılışı:
Pirinçleri iyice yıkayıp ayıklayın
Suyunu süzerek bir tencerenin içine koyun
Pirinçlerin, üzerini bir parmak geçene kadar soğuk su ekleyip iyice haşlayın
Piştikten sonra bir kepçe ile 1 -2 kere ezin
İçine şeker ilave edip, bir bardak ılık su koyup tekrar pişirin
Nişastayı da yarım bardak soğuk su ile ezin
Kaynayan zerdenin içine nişastayı yavaş yavaş ve kanştıra kanştıra ilave edin
Bir iki taşım kaynatın
Karanfilleri ve sakızı bir torbanın içine koyarak pişen zerdenin içine sarkıtarak hoş bir koku vermesini sağlayın
Dövülmüş karanfiller ve sakızı zerdenin içinden alın
Ardından zerdeyi tabaklara boşaltın ve soğumaya bırakın
Not: Zerde
tatlısı
, Safranbolu bölgesi civarında safran ile tatlandırılır
Safran, zerdenin renklenmesini sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul