Yalnız Mesajı Göster

Erikli Jöle Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Jöle Tarifi



Erikli Jöle Tarifi

MALZEMESİ
1 kg iri, kokulu kırmızı erik
2 Su bardağı toz şeker
5 Su bardağı su
1 Yaprak jelatin veya hazır jöle (3 kaşık)
1 Çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık

YAPILIŞI
1 Yıkanmış, ayıklanmış erikleri 5 bardak su ile ezilene kadar pişiriniz
2 Tel süzgeçten geçirerek posa ve çekirdeklerini atınız
3 Toz şekeri, jelatin veya jöleyi ılık suda eriterek ezilen eriğe ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız
4 Küçük kâselere veya kalıplara boşaltınız Ilık olunca dolaba koyunuz ve 1-2 saat bekletiniz
5 Kâseleri, pasta tabaklarına, ters döndürerek erik jölesini pasta tabağına geçiriniz
6 Üzerini dövülmüş yeşil fıstıkla süsleyiniz

Not : Kaselerde jöleyi kolay çıkarmak için bir kaç saniye kaseleri sıcak suda bırakmak gerekir Aynı jöleyi diğer meyvelerle de yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla