Konu
:
Erikli Jöle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Jöle Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Jöle Tarifi
Erikli Jöle Tarifi
MALZEMESİ
1 kg
iri, kokulu kırmızı erik
2 Su bardağı toz şeker
5 Su bardağı su
1 Yaprak jelatin veya
hazır
jöle (3 kaşık)
1 Çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık
YAPILIŞI
1 Yıkanmış, ayıklanmış erikleri 5 bardak su ile ezilene kadar pişiriniz
2 Tel süzgeçten geçirerek posa ve çekirdeklerini atınız
3 Toz şekeri, jelatin veya jöleyi ılık suda eriterek ezilen eriğe ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız
4 Küçük kâselere veya kalıplara boşaltınız
Ilık olunca dolaba koyunuz ve 1-2 saat bekletiniz
5 Kâseleri,
pasta
tabaklarına, ters döndürerek erik jölesini pasta tabağına geçiriniz
6 Üzerini dövülmüş yeşil fıstıkla süsleyiniz
Not :
Kaselerde jöleyi
kolay
çıkarmak için bir kaç saniye kaseleri sıcak suda bırakmak gerekir
Aynı jöleyi diğer meyvelerle de yapabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul