Konu
:
Sucuk Hapısası Tarifi ( Kilis )
Yalnız Mesajı Göster
Sucuk Hapısası Tarifi ( Kilis )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuk Hapısası Tarifi ( Kilis )
Sucuk Hapısası Tarifi ( Kilis )
Malzemesi:
Şirelik üzüm
Buğday nişastası
Havara taşı
Ceviz içi
Sucuk ipi
Yapılışı:
Tanelerine ayrılan üzümler curunda yıkanır, ezilir, süzülür, kaynatılır ve şerbet haline getirilir
Elde edilen şerbetin bir kısmı ayrılır, bir kısmı da sucuğun yumuşak ve tatlı olması için kaynatılır
Soğuk şerbetle nişasta karştırılarak yoğrulduktan sonra karışıma azar sıcak şerbet eklenir
Bu arada kaynamakta olan şerbetin altındaki ateş alınır ve karışım tahtadan yapılmış küçük kürekle sürekli karıştırılır
Daha önceden aralıklarla iplere dizilmiş olan cevizler (ceviz içleri ıslatıldıktan sonra bir
gün
bekletilir
Sonra iğne ile ipe dizilir ve en az bir hafta açık havada kurutulur) bu karışırıma (hapısa) batırılarak, yüksekçe bir yere asılır ve güneşte kurutulur
Kuruyan ceviz sucuklar bez torbalarda saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul