Yalnız Mesajı Göster

Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi



5 su bardağı un

4 adet yumurta

1 çay bardağı süt

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Açmak için:

Nişasta

Üzeri için:

250 gr margarin

İçi için:

2 su bardağı toz badem

Şurubu:

5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın Ortasına tuzu, zeytinyağını, yumurtayı, sütü koyup yoğurun Eğer hamur sert olursa biraz su ilave edin 15 dk yoğurmaya devam edin ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin Hamuru 8 parçaya bölüp elinizde yuvarlayın Nişastaya bulayın ve hamurları teker teker açın Yağlanmış fırın tepsisine dördünü üst üste yayıp ortaya dövülmüş bademi serpin Diğer hamurları da aynı şekilde açarak üzerine yayın Tepsideki hamuru iri kareler halinde kesin Tereyağını eritin ve tatlının üzerine gezdirin 180 derecelik fırında 1 saat pişirin ve fırından çıkarın Tepsi ılınınca üzerine ılık şerbet döküp 5 veya 6 saat dinlendirin İyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla