Konu
:
Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi
5 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
250 gr
margarin
İçi için:
2 su bardağı toz badem
Şurubu:
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın
Ortasına tuzu, zeytinyağını, yumurtayı, sütü koyup yoğurun
Eğer hamur sert olursa biraz su ilave edin
15 dk
yoğurmaya devam edin ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk
bekletin
Hamuru 8 parçaya bölüp elinizde yuvarlayın
Nişastaya bulayın ve hamurları teker teker açın
Yağlanmış fırın tepsisine dördünü üst üste yayıp ortaya dövülmüş bademi serpin
Diğer hamurları da aynı şekilde açarak üzerine yayın
Tepsideki hamuru iri kareler halinde kesin
Tereyağını eritin ve tatlının üzerine gezdirin
180 derecelik fırında 1 saat pişirin ve fırından çıkarın
Tepsi ılınınca üzerine ılık şerbet döküp 5 veya 6 saat dinlendirin
İyice soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul