Konu
:
Böğürtlen Dondurması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlen Dondurması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlen Dondurması Tarifi
Böğürtlen Dondurması Tarifi
Gereçler:
450 gr taze böğürtlen
2 yumurta akı
100 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı limon suyu
300 gr krem şanti
Üstü:
Krem şanti
Böğürtlen
Böğürtleni kevgirden geçirin
Suyun bir bölümünü püreye ekleyerek 300 gr ağarlık sağlayın
Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın
Şeker ile suyu bir kaba koyarak hafif ateş üzerinde şeker eriyene dek karıştırıp, şeker eriyince karıştırmadan, şurup iplik iplik olana dek kaynatın
Şurubun hafif soğumasını bekleyip, kar haline gelen yumurta aklarının üstüne düzenli ancak ince olarak akıtın
Bu arada da sürekli olarak tahta kaşıkla şurup ve yumurta aklarını karıştırın
Hepsi karıştıktan sonra, karışım koyu ve parlak olup sivri tepeler oluşturana dek çırpmayı sürdürün
Meyve püresi ve limon suyunu da katın
Kremayı yumuşak tepeler oluşturana dek çırptıktan sonra onu da meyve karışımına ekleyin
Tadı için gerek duyarsanız biraz daha limon suyu ekleyin
Bir kalıba ya da birer kişilik küçük ve şekilli kaselere koyarak, buzlukta dondurun
Servisini yapmadan bir saat önce buzluktan alın
Kalıbı bir an için sıcak suya sokup, servis tabağına çevirin
Üstünü krem şanti, böğürtlen ile süsleyip, bisküvi ile servisini yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul