Konu
:
Kestane Gatosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Gatosu Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Gatosu Tarifi
Kestane Gatosu Tarifi
MALZEME:
1 kilo
kestane
100 gr
tereyağı
100 gr
çikolata
2 çorba kaşığı
süt
200 gr
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Kestaneler haşlanıp ayıklanır, makineden çekilir
Çikolata bir kap içine konur, altına suyla dolu başka derince bir kap konur
Su ısınınca üstteki kaptaki
çikolata
yavaş yavaş erimeğe başlar
Çikolata iyice eriyip boza kıvamına gelince içine
süt
katılır ve
kestane
ye ilâve edilir
Tereyağ ve şeker de ilâve edildikten sonra iyice karıştırılıp bir kalıba yerleştirilir
Kalıba yerleştirilen
süt
lü,
çikolata
lı
kestane
hamuru bir kepçeyle veya kaşıkla iyice bastırılır
Kalıbıyla beraber buzdolabında bir gün bırakılır
Ertesi gün üzerini süslemek için 2 parça
çikolata
alınır
Su buharında eritilir
2 kaşık su ile hafif ateşte pişirilir
Bir çorba kaşığı tereyağ ilâve edilerek ateşten indirilir
Sıcakken kalıptan çıkarılan
kestane
pastalara dökülür
Soğuduktan sonra ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul