Konu
:
Çilekli Piramit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Piramit Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Piramit Tarifi
Çilekli Piramit Tarifi
500 gr çilek (yıkanıp, sapları ayıklannıış)
180 gr (3/4 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağı
250 gr (2 su bardağı) un
60 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
1 yumurtanın sarısı
350 gr (1+1/4 su bardağı) krem şanti
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tereyağ ile iki fırın tepsisini hafifçe yağlayınız
Unu ve pudra şekerini birlikte orta boy bir kaba eleyiniz
Bir bıçak ile kalan yağı küçük parçalara ayırarak, karışıma katınız
Ellerinizle unu ve yağı hamur oluncaya kadar iyice birbirine yediriniz
Bir bıçak yardımıyla yumurta sarısını ve iki çorba kaşığı krem şantiyiyi hamura katınız
İyice yoğurduktan sonra, hamuru top haline getiriniz ve bir yağlı kâğıda sarıp yarım saat kadar buzdolabında soğumaya bırakınız
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız
Hamuru buzdolabından alarak iki eşit parçaya ayırınız
Unlanmış bir zemin üstünde her parçayı açarak 22,5 sm çapında birer yuvarlak haline getiriniz
Bu yuvarlakları yağlamış olduğunuz tepsilere koyarak fırına sürünüz
12-15 dakika, kenarları altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz
Tepsileri fırından çıkarıp bir tel üstünde soğumaya bırakınız
Bu arada çilekleri ince ince dilimleyiniz
Orta boy bir kapta kalan krem şantiyi ve toz şekeri, yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpınız
Çilekleri yavaş yavaş hazırladığınız kremanın içine ekleyip, karışımı bir kaşıkla yuvarlaklardan birinin ortasına yığınız
Keskin bir bıçakla öteki yuvarlağı sekiz eşit üçgene ayırınız
Üçgenleri çilek karışımının üstüne yerleştirip, çilek piramidinizi servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul