Konu
:
Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
200 Gr Sana Klasik
1 Paket vanilya
4 Su Bardağı süt
2 Su Bardağı şeker
1 Paket irmik
200 gr kaymak
80 gr dolmalık fıstık
Teremyağını derin bir tencereye alın
Fıstıkları ilave edip 1-2 dk kavurun
Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun
Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup kaynatın
Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın
Üzerine vanilini de ekleyip irmik sütü tamamen alıncaya kadar karıştırmaya devam edin
Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın
10-15 dk dinlendikten sonra helvanız hazır
Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını koyun
Kaşıkla bastırın
Üzerine kaymak koyun
Tekrar üzerine helva koyup yine kaşıkla bastırın
Tatlısını tatlı tabağına ters çevirdikten sonra servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul