Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi



Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi

200 Gr Sana Klasik

1 Paket vanilya

4 Su Bardağı süt

2 Su Bardağı şeker

1 Paket irmik

200 gr kaymak

80 gr dolmalık fıstık

Teremyağını derin bir tencereye alın Fıstıkları ilave edip 1-2 dk kavurun Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup kaynatın Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın Üzerine vanilini de ekleyip irmik sütü tamamen alıncaya kadar karıştırmaya devam edin Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın 10-15 dk dinlendikten sonra helvanız hazır Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını koyun Kaşıkla bastırın Üzerine kaymak koyun Tekrar üzerine helva koyup yine kaşıkla bastırın Tatlısını tatlı tabağına ters çevirdikten sonra servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla