Yalnız Mesajı Göster

Cümbüş Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cümbüş Tatlısı Tarifi



3 yumurta

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı üzüm

1 su bardağı hindistancevizi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı irmik

1 su bardağı elma rendesi

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)

ŞERBET:

2 su bardağı şeker

15 su bardağı su

Hamur malzemelerin hepsini karıştırın Bir kaba yumurta, şeker, ceviz, üzüm, hindistancevizi, tarçın, irmik, elma rendesi koyun ve karıştırın Yağlanmış ufak bir kalıba yayın Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin Sıcakken üzerine hazırlanmış olan sıcak şerbeti dökün Soğuyunca üzerine krem şanti sürün

Şerbeti:

2 bardak şeker, 15 bardak suyu, kısık ateşte 5 dakika kaynatın

Alıntı Yaparak Cevapla