Konu
:
Böğürtlenli Hazır Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Hazır Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Hazır Kek Tarifi
Böğürtlenli Hazır Kek Tarifi
İçindekiler
2 paket SuperFresh böğürtlen
300 gr toz şeker
2 çorba kaşığı un
500 ml süt
100 gr tereyağı
1 adet hazır kek
1 adet yaprak jelatin (kırıklanmış)
5 çorba kaşığı su (ılık)
Tarifi
Böğürtleni tel süzgece koyun, çözülünceye kadar sularını süzerek bekletin ve suyunu ayırın
Böğürtlenlerin yarısına, süzülen suyun yarısını ve 100 gr toz şekeri ekleyin
Hızlı ateşte hafifçe karıştırarak, kaynama noktasına kadar ısıtın
Ateşi kısın ve 5 dak
daha pişirin
Ateşten alın ve püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin
Unu karıştırarak 5 çorba kaşığı süt ekleyin ve pütürsüz oluncaya kadar iyice karıştırın
Kalan süte, karıştırarak unlu sütü ve kalan toz şekeri ilave edin
Orta ateşte karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin
Ateşten alın ve ılınıncaya kadar dinlendirin
Muhallebiye tereyağını ekleyin, orta devirli mikserle tereyağı eriyinceye kadar yaklaşık 2-3 dak
çırpın
Hazır kekin tabanını servis tabağına yerleştirin
Üzerine sırasıyla püre kıvamındaki böğürtleni ve muhallebinin yarısını sürün ve kekin ikinci parçasını yerleştirin
Kekin üzerine kalan muhallebiyi dökün her tarafına eşit yayın ve tane böğürtlenleri yerleştirin
Yaprak jelatinin üzerine ılık suyu gezdirin ve hafif yumuşayıncaya kadar 5 dak
bekletin
Kalan böğürtlen suyu 100 ml oluncaya kadar su ekleyip jelatine ilave edin
Kısık ateşte karıştırarak jelatin eriyinceye kadar 1-2 dak
ısıtın
Ateşten alın, ılınıncaya kadar karıştırarak bekletin ve kaşık kaşık böğürtlenlerin üzerine gezdirin
Muhallebi ve jelatin iyice soğuyup katılaşıncaya kadar yaklaşık 1 saat bekletin
Dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul