Konu
:
Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)
Yalnız Mesajı Göster
Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)
Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)
50 Gr Sana Hamurişi
3 Su Bardağı ŞEKER (SERBET ICIN)
1 Yemek Kaşığı SİRKE (HAMUR ICIN)
1 Tatlı Kaşığı TUZ (HAMUR ICIN)
2,5 Su Bardağı SU (SERBET ICIN)
1 Adet yumurta (hamur için)
3 Su Bardağı un (hamur için)
2 Damla LIMON SUYU (SERBET ICIN)
1 Çay Bardağı SIVIYAG (HAMUR ICIN)
2 Çay Bardağı SU (HAMUR ICIN)
1 Paket KABARTMA TOZU (HAMUR ICIN)
ÖNCE ŞEKERİ SU İLE ERITIP ORTA KOYULUGA GELENE KADAR KAYNATIYORUZ
LİMON DAMLATTIKTAN SONRA SOGUMAYA BIRAKIYORUZ
HAMUR MALZEMELERINI YOGURUP HAMURU ESIT BEZELERE BÖLÜYORUZ
HEPSİNİ TEK TEK AÇIYORUZ
HER BEZEYİ AÇTIKTAN SONRA ARALARINA SIVIYAĞ SÜREREK ÜSTÜSTE KOYUP EN ÜSTLERİNİ UNLAYIPBİR KEREDE AÇIYORUZ
AÇTIĞIMIZ YUFKAYI KARELERE BÖLÜYORUZ VE HER KAREYİ ALT VE ÜST KISIMLARINDAN BÜZDÜREREK FİYONK ŞEKLİ VERİYORUZ
SONRA BOL YAĞDA KIZARTARAK KIZARAN HER PARTİYİ ALIR ALMAZ SOĞUK ŞERBETE ATIYORUZ
SÜZEREK SERVİS TABAĞINA ALARAK İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE CEVİZ VE TARÇIN SERPİYORUZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul