Yalnız Mesajı Göster

Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)



Bozcaada Mafiş Tatlısı Tarifi (Çanakkale)

50 Gr Sana Hamurişi

3 Su Bardağı ŞEKER (SERBET ICIN)

1 Yemek Kaşığı SİRKE (HAMUR ICIN)

1 Tatlı Kaşığı TUZ (HAMUR ICIN)

2,5 Su Bardağı SU (SERBET ICIN)

1 Adet yumurta (hamur için)

3 Su Bardağı un (hamur için)

2 Damla LIMON SUYU (SERBET ICIN)

1 Çay Bardağı SIVIYAG (HAMUR ICIN)

2 Çay Bardağı SU (HAMUR ICIN)

1 Paket KABARTMA TOZU (HAMUR ICIN)

ÖNCE ŞEKERİ SU İLE ERITIP ORTA KOYULUGA GELENE KADAR KAYNATIYORUZLİMON DAMLATTIKTAN SONRA SOGUMAYA BIRAKIYORUZHAMUR MALZEMELERINI YOGURUP HAMURU ESIT BEZELERE BÖLÜYORUZHEPSİNİ TEK TEK AÇIYORUZHER BEZEYİ AÇTIKTAN SONRA ARALARINA SIVIYAĞ SÜREREK ÜSTÜSTE KOYUP EN ÜSTLERİNİ UNLAYIPBİR KEREDE AÇIYORUZAÇTIĞIMIZ YUFKAYI KARELERE BÖLÜYORUZ VE HER KAREYİ ALT VE ÜST KISIMLARINDAN BÜZDÜREREK FİYONK ŞEKLİ VERİYORUZSONRA BOL YAĞDA KIZARTARAK KIZARAN HER PARTİYİ ALIR ALMAZ SOĞUK ŞERBETE ATIYORUZSÜZEREK SERVİS TABAĞINA ALARAK İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE CEVİZ VE TARÇIN SERPİYORUZ

Alıntı Yaparak Cevapla