Konu
:
Karamelli Bademli Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Bademli Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Bademli Muhallebi Tarifi
Karamelli Bademli Muhallebi Tarifi
Malzeme:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kaymak
1 su bardağı toz şeker
1 tutam Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
Şurubu için :
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Karamelize etmek için :
1,5 su bardağı toz şeker
15 adet taze badem
20 gram Teremyağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı krema
20 gram jöle
Tulumba şurubu için su ve tozşekeri sos tenceresinde karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar kaynatın
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Karamel için, tozşekeri ve tulumba şurubunu karamelize olana kadar pişirin
Teremyağı ekleyin pişirmeye devam edin
Sütü ve kremayı da ilave edip 1 dakika daha karıştırın
Ocaktan alın
Muhallebi için tüm malzemeyi orta boy bir tencerede iyice çırpın
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin
Ocaktan alın, servis bardaklarına veya kaselerine paylaştırın
Karışım ılındığında üzerine karameli ve kaymağı paylaştırın
Soğumaya bırakın
Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin
Taze bademle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul