10-29-2012
|
#3
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
Yaban mersini, üzüm, kayısıyla lezzetlendirilmiş kuru meyveli kek; beş çayınıza ve akşam yemeği sonrası kahvenize eşlik etmek için ideal bir tat!
Malzemeler,
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı yaban mersini
10 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm

Hazırlanışı,
Kuru kayısı ve üzümleri ılık suyun içinde 10 dakika bekletin
Sürenin sonunda süzüp kurulayın
Kayısıları orta büyüklükte doğrayın
Yaban mersini, kuru kayısı ve üzüm küçük bir kaba alın
Üzerine biraz un serpip harmanlayın
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın
Süt, sıvıyağ ilave edip karıştırmaya devam edin
Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın
Una bulanmış kuru meyveleri kek hamuruna ilave edin
Orta boy kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|
|