Konu
:
Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)
Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
Alabildiği kadar un
500 gram buğday nişastası
350 gram ceviz içi
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
250 gram Teremyağ
250 mililitre zeytinyağı
Tuz
Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, bir çimdik tuz ve un yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp 3 beze elde edilir
Yaklaşık 20 dakika dinlendirilir
Dinlenmiş bezeler nişasta ile tek tek açılıp şekil verilerek ve ceviz konularak bitirilir
Tepsiye dizilir
Teremyağ ve zeytinyağı karışımı kızgın bir şekilde üzerine dökülür
160 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir
Önceden yapılmış şerbet soğuk olarak ılık baklavaya dökülür
Şerbet: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su harlı ateşte konulur
Kaynayınca 4-5 damla limon suyu eklenir
15 dakika kaynatılıp hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul