Yalnız Mesajı Göster

Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)



Gazete Baklavası Tarifi (Gölbaşı Ankara)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limon suyu

Alabildiği kadar un

500 gram buğday nişastası

350 gram ceviz içi

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

250 gram Teremyağ

250 mililitre zeytinyağı

Tuz

Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, bir çimdik tuz ve un yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp 3 beze elde edilir Yaklaşık 20 dakika dinlendirilir Dinlenmiş bezeler nişasta ile tek tek açılıp şekil verilerek ve ceviz konularak bitirilir Tepsiye dizilir Teremyağ ve zeytinyağı karışımı kızgın bir şekilde üzerine dökülür 160 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir Önceden yapılmış şerbet soğuk olarak ılık baklavaya dökülür

Şerbet: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su harlı ateşte konulur Kaynayınca 4-5 damla limon suyu eklenir 15 dakika kaynatılıp hazır hale getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla