Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Madeira Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Madeira Keki Tarifi



Portakallı Madeira Keki Tarifi

Gereçler:
200 gr un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı portakal suyu
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek portakal suyu ekleyin Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla